Wester-Amstel

Categorieën
News

Wester-Amstel blijft grooven op jazz

De eerste editie van ‘Sunday Jazz at Wester-Amstel’ vond iets meer dan negen maanden geleden plaats, met groot succes! De concerten van professionele jazzensembles vonden plaats op de eerste zondag van elke maand en werden georganiseerd door onze vrijwilligers, in nauwe samenwerking met de Beroepsvereniging van Improviserende Musici (BIM).

 

In de vorige editie van De Buitenplaats kwamen alle musici die tussen september en december optraden aan bod. Nu is het tijd om u bij te praten over de meest recente optredens.

 

Voordat we ingaan op de muzikanten die al hebben opgetreden, willen we een heel bijzondere groep onder uw aandacht brengen die dit jaar zal optreden op Amstellanddag op 4 juni 2023 om 15:00 uur. Het zal niemand minder zijn dan het Damien Mehldau Quartet.

Damien Mehldau Quartet

Damien Mehldau (15) leerde zijn bandgenoten kennen binnen de afdeling Jong Talent van het Conservatorium van Amsterdam (CvA). Damien volgt het CvA sinds zijn twaalfde.


Het Damien Mehldau Quartet treedt voor de Amstellanddag op in Wester-Amstel en biedt het publiek een unieke kans om te genieten van een speciale editie van Jong Talent on Stage. Het kwartet bestaat uit: Joep Grotendorst (18) op tenorsax, Kasper van Kempen (16) op gitaar, Damien Mehldau op drums en Anja Gottberg op contrabas. Zij spelen klassieke jazz uit het Great American Songbook.


De aanvangstijd is 15:00 uur. Bij goed weer treden ze op het buitenpodium op. Als het weer niet ideaal is, zullen ze binnen in de Park Hall optreden.

Over de muzikanten

En nu een overzicht van wie er sinds de vorige editie van De Buitenplaats in Wester-Amstel heeft opgetreden.

De eerste artiest die we in het nieuwe jaar mochten verwelkomen was Henriette Andersen op zondag 5 februari 2023. Henriette is zangeres, improvisator en zangcoach. Ze houdt van verhalen vertellen in woord en geluid, waarbij ze bestaande stukken een eigen kleur geeft. Tijdens haar optreden werd Henriette begeleid door Thomas Winther Andersen (contrabas) en Walter Lamp (piano).

De volgende artiest die het podium betrad was zanger Henk Kraaijeveld en pianist Daan Herweg op zondag 5 maart 2023. Henk wist ons publiek te boeien met zijn warme stem en charmante podiumpersoonlijkheid. Hij bracht meeslepende muziek samen met poëtische teksten en verrassende improvisaties. Henk Kraaijeveld won zowel de jury- als de publieksprijs van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours.

Op zondag 2 april 2023 verwelkomde Wester-Amstel zijn 7e artiest, de gerenommeerde jazz(dwars)fluitist Ronald Snijders. Ronald betrad het podium en trok meteen de aandacht van het publiek met zijn geweldige improvisatietalent en zijn vermogen om muziekstijlen binnen de jazz, funk, soul en Surinaamse ritmes samen te brengen. Maar hij deed het niet alleen, hij werd begeleid door zangeres Heliante Redan, pianiste en accordeoniste Elisabeth Fadel, drummer Walther Muringen en basgitarist Randissimo Winterdal.

Met deze prachtige line-up van musici, die elk een andere jazzstijl vertegenwoordigden, werd de traditie van intieme concerten van hoge kwaliteit in Wester-Amstel in ere hersteld. Wij willen alle mensen bedanken die kaarten hebben gekocht. Met uw steun waren alle shows een absoluut succes. Wilt u er nog meer bijwonen? Stay tuned, want we plannen alweer de volgende line-up van muzikanten voor het seizoen 2023-2024 ‘Sunday Jazz at Wester-Amstel’.

Door: Fleurine Verloop en Taylor Blades