Wester-Amstel

Tuinen

Tuinen

Ons favoriete gedeelte van Wester-Amstel is de aaneenschakeling van verschilende tuinen rond het huis. Tijdens uw bezoek kunt u genieten van de geurende rozen, u laten bedwelmen door onze geurige kruidentuin, en even lekker tot rust komen bij het met gesloten ogen observeren van het leven in onze vlindertuin. ​

 

Al deze tuinen worden onderhouden door onze fantastische groep vrijwilligers. Ook de boomgaard en de diverse delen van het park worden met liefde en veel inzet door onze vrijwilligers verzorgd.

Een kleine rondgang langs onze tuinen… 

Siertuin

De siertuin is een verlengstuk van de ontvangstkamer in het huis. De huidige tuin werd in 1993 in Hollands-classistische stijl aangelegd. 

Boomgaard

In onze eeuwenoude boomgaard vindt u appels, peren, pruimen, kweeperen, walnoten, tamme kastanjes en hazelaars. Alle fruitbomen worden door onze vrijwilligers onderhouden. Een deel van de opbrengst wordt aan bezoekers verkocht.

Stinzentuin

Als u ons in het juiste jaargetijde bezoekt kunt u onze stinzentuin bewonderen. Hier groeien zeldzame bolplanten die traditioneel bij Frieze ‘stinzen’ of tewel stenen huizen werden aangeplant. Hier begint ons tuinseizoen.

Warmoestuinen

De traditionele naam voor de groente- en kruidentuin. De kruidentuin is opgedeeld in een vak met medicinale kruiden, met verfstoffen, en twee met keukenkruiden. Het groente assortiment wisselt jaarlijks. Natuurlijk wordenen de ‘vergeten groenten’ bij ons niet vergeten!.

Vlindertuin

De tuin heeft een palet van bloemen, waar vlinders, bijen en andere bestuivers op af komen.

Kijk hier wat er 

nu in bloei staat.