Wester-Amstel

Dieren

Dieren

Ons park en onze tuinen zijn vanzelfsprekend vol met dierenleven. Er valt veel te zien, zowel voor ongeoefende ogen als voor kenners. Vogels, vlinders en onze schapen zijn de meest opvallende dieren die u tegen komt.

Onze nieuwste bewoners: de Schoonebeekers

Onze nieuwste bewoners, zijn de Schoonebekers. Een prachtig ras van (bijna-uitgestorven) heideschapen. Meer informatie over hun herkomst en hun bijzondere verhaal, vind u hier.

 

p.s. In de late herfst en winter staan de schapen niet op Wester-Amstel. Zij komen weer terug als het gras groeit.

De vogels – wie vliegt er over, en wie blijft?

BIJ ONS THUIS...

Al vroeg in het jaar kan de echte vogelaar op Wester-Amstel terecht voor het gevecht om de mooiste broedplaatsen. Niet alleen voelt een bosuil zich bij ons thuis, we hebben ook een familie haviken. 

TREKVOGELS

Op de weilanden rond het park kunt u ganzen en ooievaars zien vertrekken naar, of terugkomen van hun zuidelijke overwinteringen.

Wil je weten waar de vogels van Wester-Amstel hun nestjes hebben? Download onze vogelkaart hier en neem hem mee tijdens je volgende bezoek.

U vraagt zich wellicht af wat er met onze prachtige Noord-Hollandse Blauwe hennen is gebeurd. Helaas staan ze sinds een paar jaar op het menu van lokale roofvogels. Onze overlevers hebben onderdak gevonden op een andere locatie. Er komen nieuwe kippen als we uitgevogeld hebben hoe we ze goed kunnen beschermen.