Wester-Amstel

Vrijwilligers

Vrijwilligers

Sommige vrienden maken die extra stap en zetten zich in als vrijwilliger voor Wester-Amstel. Meer dan dertig vrijwilligers zetten zich in om Wester-Amstel mooi én publiek toegankelijk te houden. Zonder hen zou Wester-Amstel heel anders zijn!

 

Twee vrijwilligersploegen helpen bij het onderhoud van de tuinen en het park.  Het poortwachtersgilde opent en sluit de poort in de weekenden en houdt een oogje op onze bezoekers.  De receptieploeg zorgt voor een gastvrij onthaal tijdens onze publieksevenementen. Het communicatieteam draagt zorg voor de bebording en de digitale communicatie, en brochures. En achter de schermen werken diverse helden, die dit allemaal aan elkaar vastknopen.

 

Vacatures voor vrijwilligersposities adverteren we op de vacaturebank van de Vrijwilligers Centrale Amsterdam. Als je geïnteresseerdbent, kijk dan hier.

Heb jij groene vingers? Kom onze tuingroep helpen op de historische buitenplaats Wester-Amstel 

Voor onze weelderige 17e-eeuwse buitenplaats Wester-Amstel, aan de Amstel tussen Amsterdam en Ouderkerk, zoeken wij versterking van het tuinteam.


Hartelijk team

Wester-Amstel is een particuliere buitenplaats met een park, een historische boomgaard, een siertuin, kruidentuin, vlindertuin, moestuin en een stinzentuin. Het onderhoud wordt gedaan door een hartelijk team vrijwilligers van de stichting ‘Vrienden van Wester-Amstel’.


De stichting draagt ook zorg voor de publieksopenstelling van het park, de tuinen en kleinschalige evenementen op het gebied van kunst en cultuur. Erg leuk!


Kennis van planten, unieke locatie

Voor onze Tuingroep zoeken we een liefhebber met ruime kennis van planten en natuurlijk van tuinonderhoud. We bieden je een unieke kans om de mooiste, historische tuinen aan de Amstel in topconditie te houden. Je draait mee in een fijn team van vrouwen en enkele mannen.


Een of twee ochtenden per week

We doen het tuinonderhoud op dinsdag- en donderdagochtenden. Halverwege hebben we een gezellig koffiemoment. In de wintermaanden komt onze Tuingroep één ochtend per week samen voor het onderhoud.


Heb je zin ons team te komen versterken op dit prachtige landgoed? Kun je aanpakken en heb je ook tijd om dit te doen?

Mail of bel Clasien Slebos, via clasien@xs4all.nl, of mobiel 06-18489615.