Wester-Amstel

Cultuur & Beelden

Cultuur & Beelden

Het huis-, het park-, de theekoepel en de poort zijn allemaal rijksmonument. Het geheel heeft de status van ‘complex-historische buitenplaats’. Daarmee is Wester-Amstel een gaaf voorbeeld van de Hollandse buitenplaatscultuur.

 

Het park heeft het grondplan van de  17e eeuwse Hollands-Classistische aanleg. Het is deels omgevormd naar de 18e eeuwse landschapsstijl en aangevuld met elementen uit de 19e, 20e en 21ste eeuw.

 

De 18e eeuwse poort is Rococo, de 19e eeuwse theekoepel Victoriaans.

 

In de tuinen en het park van Wester-Amstel staan op diverse plekken fraaie, hedendaagse tuinbeelden.

A picture of Wester-Amstel's Victorian Tea Pavillion

Gullivers Jewels

Beeldenserie Gullivers Jewels is gemaakt door beeldend kunstenaar Nicole van Buuren.


De titel verwijst naar ringen of armbanden van cortenstaal met bewerkte stenen (kalksteen) in reuzenformaat, die steeds verder uit de grond omhoog komen.

 

Deze beeldenserie is te koop, als geheel, maar ook per beeld. Meer info: info@nicolevanbuuren.nl and nicolevanbuuren.nl.

Najade

Najade is gemaakt door Richard van der Koppel uit acrylhars. Van der Koppel (1968) volgde een opleiding als beeldhouwer aan de Koninklijke Academie voor Kunst en Vormgeving te Den Bosch, waar hij zich specialiseerde in Beeldhouwen/Monumentaal. In zijn werk staat het menselijk lichaam centraal.

 

De Naiaden (Grieks ναειν, ‘vloeien’) zijn in de Griekse mythologie waternimfen, en waarschijnlijk dochters van de potamiden, de riviergoden. Ze personifieerden en bewaakten volgens de Grieken alle rivieren, meren, moerassen, fonteinen en bronnen.

 

Meer info: www.vanderkoppel.nl

Spaanse Danseres

Elly de Jong maakte dit beeld uit cortenstaal. Inspiratie haalt ze uit de nabije polder De Ronde Hoep waar ze woont en werkt. Elly werkt op een onderzoekende manier met diverse materialen, staal, steen, hout, glas, brons porselein, plastic,epoxie,een vorm van materialen honger, zegt ze.

 

Volgens bewonderaars heeft haar werk, humor, en met die beoordeling is ze blij  Haar werk is evenals haar materialen en maten zeer divers maar voornamelijk figuratief.

 

Meer info: www.facebook.com/ellydejongbeelden/