Wester-Amstel

Categorieën
News

Amstellanddag 2023: Het is bijna zover!

Amstellanddag - zondag 4 juni (9:30-16:30)

Met minder dan een week te gaan is het alle hens aan dek om de 15e editie van Amstellanddag van dit jaar op zondag 4 juni van 9:30 – 16.30 uur voor te bereiden. Wester-Amstel doet ook dit jaar weer volop mee aan Amstellanddag. Op Amstellanddag, georganiseerd door Stichting Beschermers Amstelland, kan het publiek meer dan 50 locaties Amstelland bezoeken en beleven. Van natuur en cultuurhistorie tot kunst en eten: alles wat Amstelland zo divers, bijzonder en afwisselend maakt, komt aan bod. Thema dit jaar is ‘Jeugd en Amstelland’.

Foto S.L.Movig: De band ACCU Fanfare zal ook dit jaar de gasten die naar de openingsceremonie van Amstellanddag 2023 komen verwelkomen.

Dit jaar vindt de officiële opening van de Amstellanddag wederom plaats op Wester-Amstel. U bent welkom vanaf 9:30, waar u wordt ontvangen door de wakkere tonen van de ACCU fanfare. Van 10:00 tot 11:00 uur vindt de opening plaats. Deze wordt ingeleid door de nieuwe voorzitter van Beschermers Amstelland, Wim Zwanenburg. Burgemeester Tjapko Poppens van Amstelveen volgt met de openingshandeling. Een aantal kinderen van basisscholen laten zien en horen, waarom zij vinden dat het Amstelland waard is om behouden. Om 11:00 is er koffie, thee en gebak van bakker Out voor alle aanwezigen. Ook is er om 11:00 een optreden van de DC dansschool. Het gehele openingsprogramma vindt u hier.

Foto S.L.Movig: Een momentopname van de Amstellanddag vorig jaar bij Wester-Amstel.
Foto S.L.Movig: Altijd een zee van fietsen op Amstellanddag.

Om 11.30, 12.30, 13.30 uur geven onze vrijwilligers rondleidingen door het park en de tuinen. Zij vertellen u alles over de typische eigenaardigheden van Nederlandse ‘lusthoven’, zoals hun geschiedenis, tuincultuur, mensen uit het verre en minder verre verleden die ermee verbonden zijn en de bijzondere dieren die er vroeger hun thuis vonden. De rondleidingen zijn gratis, afspreken bij de staldeur opzij van het huis. De maximale groepsgrootte is 15 personen.

Foto S.L.Movig: Onze vrijwilligers staan klaar om al uw vragen over Wester-Amstel te beantwoorden

Om 13:00 wordt ons zwarte schaap Jozef, uit zijn winterjas geholpen. Net als zijn vriendinnen.

 

Om 15:00 is er een vrij toegankelijk openlucht concert van het Damien Mehldau Quintet om 15:00 uur. Meer informatie over dit jeugdige kwartet vindt u in het artikel “Wester-Amstel blijft grooven op jazz“.

 

Naast de rondleidingen zullen er tussen 11:00 en 16:00 uur diverse kramen open zijn op Wester-Amstel. Zij zullen informatie delen, producten verkopen en meer. Onze vrijwilligers vertellen u graag over onze nieuwe plannen en activiteiten. Ook zullen zij het meest actuele assortiment Wester-Amstel producten, koffie, thee en limonade verkopen tegen bescheiden prijzen. De Boeren van Amstel zullen ook een kraam hebben, waarbij hun producten geproefd zullen worden.

Door: Søren Ludvig Movig