Wester-Amstel

Categorieën
News

In Memoriam Gustaaf Prast (1933 – 2023), afscheid van onze eerste vriend​

Op 14 oktober jl. overleed de eerste voorzitter van de Stichting Vrienden van Wester-Amstel.

Onze hofstede
Het Groengebied Amstelland had in 1989 voor dertig jaar de buitenplaats gepacht. Tijdens een Open Dag in 1992 koesterden vele belangstellenden de wens om de mooi gerestaureerde hofstede voor het publiek open te stellen.

Zo werd in 1993 een vriendenkring opgericht die activiteiten organiseerde, zoals muziekmiddagen, proza en poëzie, onderhoud van het park. Het was de start van ‘Vrienden van Wester-Amstel’.

Geliefd met mooie activiteiten
Gustaaf Prast werd voorzitter en jarenlang organiseerde hij, onder steeds grotere belangstelling, de maandelijkse concerten, soms zelfs buiten achter het huis. Samen met de andere bestuursleden en vrienden maakte hij Wester-Amstel geliefd bij de mensen uit de regio.

Hij luidde zijn bestuursperiode op Wester-Amstel uit met een Mozart-festival in het park. Dit geslaagde jubileum, met ook een gedichtenroute en een kunstmarkt, werd de aanzet voor latere vieringen.


Inspirerend

Ook na zijn afscheid bleef hij enthousiast Wester-Amstel bezoeken. Zijn vrolijkheid en optimisme, zijn tips en wijze adviezen hebben nog lange tijd de vrijwilligers geïnspireerd.


Dat hij niet vergeten is, bleek uit de grote belangstelling bij de uitvaart op Zorgvlied op 21 oktober jl.

Door: Els Cramer en Gert-Jan Roebersen