Wester-Amstel

Categorieën
Event

Schemerend Wester-Amstel

Op zaterdag 25 september gonst Amstelveen een vol etmaal van natuur-, cultuur- en en sport activiteiten. Met ‘Amstelveen in 24Hrs’ ontdekt u alle hoeken van de stad.  Ook Wester-Amstel doet mee! Normaliter is ons park enkel toegankelijk tussen 9:00 en 16:30. Speciaal op deze dag krijgt een select gezelschap de kans om Wester-Amstel te beleven tijdens de schemeruren.

07:00 ‘Ochtendgekwetter’

Reserveer je plek

Om 7:00 zijn dauwtrappers, vogel- en natuurliefhebbers welkom voor een rondleiding in het wakker wordende park.   Twee ervaren rondleiders staan dan klaar. Beiden zijn vrijwilliger bij het Instituut Voor Natuureducatie (IVN) en kennen Wester-Amstel en omgeving als hun broekzak. Zij vertellen over alles wat hoorbaar of zichtbaar is in het park, op de omliggende weilanden en op de Amstel. Boven de laatste komt om 7:32 de zon op. 

De talloze vogels laten zich makkelijk lokaliseren door hun vroege ochtendgekwetter. Maar ook de rest van de rijke flora en fauna passeert de revue.  Na afloop krijgt u een kopje koffie met koek. Dan kunt u met uw mede-excursie napraten over de natuur op Wester-Amstel en haar plek in het Amstelland en het Natuur Netwerk Nederland. 

De rondleiding duurt circa een uur, er kunnen maximaal 16 deelnemers mee, verdeeld over twee groepen van 8. Verzamelen bij de poort.

LET OP!

  • Voor deelname is een (kosteloze) reservering verplicht. U boekt uw gratis ticket via onderstaande link naar boekingsite Billetto: hier   U kunt ook opteren voor een donatie. U ontvangt een bevestiging via de mail. Neemt u deze bevestiging mee als toegangsbewijs.
  • Er is voldoende ruimte in het park om de voorgeschreven 1.5 meter afstand te bewaren. 
  • Stevige schoenen voor de niet-verharde paden worden aanbevolen. 
  • Er zijn geen sanitaire voorzieningen beschikbaar. 
  • Bij regenachtig en/of stormachtig weer kunnen de activiteiten geen doorgang vinden. Deelnemers worden hierover via e-mail geïnformeerd.
  • Meer informatie over Amstelveen 24H vindt u hier: www.visitamstelveen.nl/24hrs