Wester-Amstel

Categorieën
News

In Memoriam: Co Meulman

Op 31 juli 2020 is onze gezamenlijke vriend Co Meulman op 96-jarige leeftijd heengegaan. Co was vanaf 1993 vriend en tuinvrijwilliger van de Stichting Vrienden van Wester-Amstel. Wij hadden allemaal het grootste respect voor Co. Hij had een volkomen eigen levensstijl en was een buitengewoon levenslustige en trouwe vrijwilliger.

In de oorlog hielp Co Joodse mensen waarvoor hij de Yad Vashem onderscheiding kreeg. Veertig jaar werkte hij in dienst van de Noorse Spoorwegen, waar hij tot zijn pensionering woonde met vrouw en dochter. Later, toen hij weduwnaar werd, nam hij studenten in huis, waar hij een levendig contact mee onderhield en de nodige levenswijsheid meegaf. Twee oud-studenten gaven hiervan ontroerend blijk tijdens zijn uitvaart.

Foto (onbekend): Co's 85ste.

Co schuwde grote feesten niet. Toen hij 85 werd huurde hij een grote feesttent om op Wester-Amstel zijn verjaardag te vieren. De rijkelijk aanwezige gasten gaven hem een royale bijdrage voor de Stinzentuin kado. En op zijn 95ste organiseerde hij een groot feest in restaurant De Veranda aan de Amstelveenseweg waar iedereen zo welkom was. Zijn 96ste en laatste verjaardag vierde hij op 11 juli, hier op Wester-Amstel, met zijn geliefde tuingroep.

Foto S.L. Movig: Herinneringsbord Co Meulman.
Foto C. de Haan: Stinzentuin in volle pracht.

Wij herinneren Co als altijd met pijp, geïnteresseerd en levendig. Beschaafd, geestig en erudiet. De stinzentuin was de afgelopen 27 jaar zijn lust en zijn leven. Zijn naambord alhier vormt een blijvende nagedachtenis aan een memorabele man.

Door: Els Cramer