Wester-Amstel

Categorieën
News

Door de ogen van Linda Hartman

In de hal van Wester-Amstel hangt sinds kort een prachtig schilderij van ons park. Het betreft een impressie van het park van kunstenares Linda Hartman.

 

Sinds het begin van de lockdown in maart is zij parken van Amsterdam gaan schilderen. Zij wilde de schoonheid van de parken delen met mensen die niet meer naar buiten konden of die hun saaie thuiswerkplek graag wilden opfleuren.

Het Parool besteedde aandacht aan de schilderijen van Hartman, waaronder die van het Vondelpark en het Oosterpark. Ze schildert ze van bovenaf. Dan kan je er als het ware met je ogen doorheen wandelen. Volgens haar heeft iedereen wel een mooie herinnering aan een park en zijn parken magische plekken.

 

Naar aanleiding van Het Parool artikel heb ik Linda benaderd. Dat resulteerde in een opdracht om een schilderij van ‘mijn’ park te maken. Op een mooie zaterdag in juni kwam ze langs. Ik leidde haar rond, vertelde mijn verhalen en uiteraard beleefde Linda haar eigen indrukken. Die verwerkte ze later in, dat mag ik wel zeggen, een magisch schilderij.

 

Kom eens langs  voor een bezichtiging en oordeel zelf.  Misschien denkt u wel: “hé, ik wil ook een schilderij van ‘mijn’ magische park!”

Foto R.Spoelstra: 'Het park van Wester-Amstel' door Linda Hartman.

Door: René Spoelstra