Wester-Amstel

Categorieën
News

9 juni Amstelland dag, komt u ook?

Op zondag 9 juni (10.00 – 17.00) aanstaande staat Wester-Amstel weer in het teken van de Amstellanddag 2024. Op Amstellanddag, georganiseerd door Stichting Beschermers Amstelland, kan het publiek meer dan 50 locaties Amstelland bezoeken en beleven. Van natuur en cultuurhistorie tot kunst en eten: alles wat Amstelland zo divers, bijzonder en afwisselend maakt, komt aan bod. Dit jaar is het thema ‘bewegen en lokaal bewust eten’.

Feestelijk Opening
Na de ontvangst (aanvang 10:00 uur) met koffie, thee en een overheerlijk taartje van Bakker Out is er een officiële openingsceremonie (aanvang 10:30 uur). Er is muziek van de band Toeters en Bellen, en Boeren van Amstel zijn aanwezig met een nieuwe kaassoort. Het gehele openingsprogramma vindt u hier.

Het programma van Wester-Amstel
Traditioneel op het programma staat ook het schapen scheren (aanvang 13:00) en kunt u veel informatie opdoen bij de stands van de Historische Vereniging Amstelveen, Vrienden van Wester-Amstel, Boeren van Amstel en de Beschermers Amstelland.

Rondleidingen
Om 12:00, 13:00, 14:00, 15:00 uur geven onze vrijwilligers rondleidingen door het park en de tuinen. Zij vertellen u alles over de typische eigenaardigheden van Nederlandse ‘lusthoven’, zoals hun geschiedenis, tuincultuur, mensen uit het verre en minder verre verleden die ermee verbonden zijn en de bijzondere dieren die er vroeger hun thuis vonden. De rondleidingen zijn gratis, afspreken bij de staldeur opzij van het huis. De maximale groepsgrootte is 15 personen.

U bent vanaf 10 uur van harte welkom. De dag wordt om 16 uur afgesloten.

Klik hier voor meer informatie over Amstellanddag.

Door: Monique Lindeboom