Wester-Amstel

Categorieën
News

Wilde Peuters!

‘Wilde Peuters’ was het eerste wat wij lazen. We kregen een keurig verzoek van Emilie Zandvliet of ze met een groep hele jonge kinderen op ontdekkingstocht mocht door het park van Wester-Amstel. Op het eerste gezicht stond dat op gespannen voet met de kernwaardes van Wester-Amstel: ‘rust, natuur en cultuur’. We hadden te haastig gelezen. Het ging om ‘peuters in het wild’. En er waren ook kleuters. En (groot)ouders. Emilie kreeg toestemming voor dit eenmalige ochtendbezoek. Dat vond plaats op vrijdag 6 augustus.

Wilde Peuters!

Emilie en “haar peuters in het Wild “

Emilie kwam, zag en overwon. Met een schare gebiologeerde peuters op blote voeten om haar heen, allen opgewonden ‘Koek-Koek’ roepend. U leest hieronder haar uitgebreide verslag.  Emilie heeft ons gevraagd of ze vaker mag komen met haar ‘wilde peuters’. Daar hebben wij -nu we het met eigen ogen hebben gezien – met een gerust hart ‘ja’ tegen gezegd. Emilie organiseert de komende maanden 1x per maand een ochtendactiviteit op Wester-Amstel. Dat doet ze voor eigen rekening en onder haar eigen verantwoordelijkheid. Wij vinden haar activiteit zó leuk, dat we hier graag aandacht aan schenken in onze evenementenkalender. Daar vindt u binnenkort de aankondigingen.

Wilde Peuters!

Emilie en “haar peuters in het Wild “

Wilde Peuters!

Een belangwekkende vondst. Koekoek!

Wilde Peuters!

Heerlijk zacht sterretjes mos.

Wilde Peuters!

Jonge onderzoeker

Ons blote voeten pad avontuur op Buitenplaats Wester Amstel Schoenen uit, schoenen uit.!

Van Emilie Zandvliet

Peuters en kleuters lopen eigenlijk liever op hun blote voeten. Gelijk hebben ze! Maar moet je dan speciaal met ze naar ‘Het Blotevoeten pad’ op de Tureluurse Heide? Welnee. Veel leuker is om zo’n pad zelf te maken. En dat is precies wat wij gedaan hebben op een plek waar hondjes niet mogen poepen. Wij gingen met een groepje Peuters en Kleuters in het Wild aan de slag in het park op de mooie Buitenplaats Wester Amstel. En je hoeft het pad niet eens zelf te maken… dat doen de Peuter en Kleuters in het Wild het allerliefste helemaal zelf.

 

Het was helaas geen zonovergoten vrijdag ochtend die dag, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik zal ons eerst maar even voorstellen. Want wie ben ik en wie zijn wij nu eigenlijk ? Ik ben Emilie Zandvliet en ik organiseer en begeleid inmiddels al een aantal jaren Peuter en Kleuter natuuractiviteiten onder de naam Peuters en Kleuters in het Wild.

Peuters in Kleuters het wild is een landelijk project van Natuur is een Feest. Door heel Nederland worden natuuractiviteiten voor peuters en hun (groot)ouders/begeleider georganiseerd. Voor wie samen met andere peuters en hun (groot)ouders wil genieten van de natuur in het bos of park of die een stimulans nodig heeft om naar het bos te gaan met zijn/haar peuter/kleuter.

We starten iedere activiteit met een verhaal, gedicht of liedje als inleiding op het thema van de morgen. Ons thema die dag op Wester-Amstel was: “Blote Voeten” en daar hoort natuurlijk eerst een liedje en een daarna een kort praatje bij. Een aantal kinderen was al dolenthousiast en trok meteen de schoenen uit. Een aantal andere keek nog even de kat uit de boom en besloot nog even hiermee te wachten. Maar ook dat mag en hoort er bij.

 

Tijdens onze wandeling door het park van Wester-Amstel werden er druk verschillende materialen ( veertjes, kastanjes, bladeren, gras, stenen, dennenappels, eikeltjes, takjes, schelpjes enz. ) in emmertjes verzamelt. Er werd gevoeld en geroken en bij iedere speciale vondst werd er druk “koekoek” geroepen zodat alle kinderen en begeleiders die speciale vondst ook goed konden bekijken. Er werden ook vlinders, kevers en een spinnetje gezien en we vonden ook een mooie grote plek met sterretjes mos. Die hebben we natuurlijk laten staan maar we hebben wel allemaal even goed gevoeld hoe heerlijk zacht het was.

 

Bij de grote vijver aangekomen werd het toch echt tijd om ons eigen pad te gaan maken. En dat is heel goed gelukt. We hebben eerst de zachte voorwerpen bij elkaar gelegd en daarna de hardere en ter afsluiting een lekker modderbadje gemaakt. Eindelijk gingen ook de overige schoenen uit en konden we allemaal op Blote Voeten genieten van ons eigen pad. De pret duurde behoorlijk lang en iedereen was het er mee eens dat het een supergeslaagde ochtend was. Wij hopen allemaal dat we in de toekomst nog vaker onze Peuter en Kleuter in het Wild activiteiten op Buitenplaats Wester Amstel mogen houden.

 

Wilt u ook samen met u (klein, oppas) kind deelnemen aan onze activiteiten neem dan voor meer informatie per mail pihwuithoorn@ telfort.nl contact op met Emilie Zandvliet of kijk op de wester- amstel.nl/Bezoek/Agenda voor aankondigingen van Wester-Amstel activiteiten.

Geef een reactie