Wester-Amstel

Natuur

Natuur

Er gebeurt altijd wel iets op Wester-Amstel. Of het nu de trekvogels zijn die terugkomen voor hun zomerverblijf, of het zijn de rozen in onze siertuin die beginnen te bloeien. 

 

Dus kijk naar de selectie hieronder en vind iets van uw gading. Er is voor zowel planten-liefhebbers als vogelaars altijd wel wat nieuws te zien.

De tuinen – Wat staat er nu in bloei?

Stinzentuin

Hier begint het tuinseizoen. De eerste planten komen op in januari en staan er in juni nog! Maar vooral de bolplanten laten zich zien, zoals daslook (allium ursinum) dat een frisse knoflookgeur verspreidt en het goed doet in soepen en salades.

Siertuin

Vanaf midden juni kunt u genieten van de geur van rozen in onze siertuin, gelegen naast het huis. De borders aan weerszijden beginnen in maart te bloeien, en bieden spektakel tot in het najaar.

Kruidentuin

In de kruidentuin groeien keuken-, medicinale- en verfkruiden. Sommige kruiden worden voor meerdere zaken gebruikt.  Zoals de  Borago officinalis, gewild om haar rustgevende werking én om  salades op te fleuren. Onze kruiden komen in bloei vanaf mei.

Moestuinen

Onze moestuinen produceren het hele jaar door. U vindt hier alle groentes die van oudsher op een buitenplaats voor eigen gebruik werden geteeld. En natuurlijk doen we dit op biologische wijze, zonder gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen.

Vlindertuin

We zaaien en planten voortdurend om de vlinders en bijen te helpen bij het bestuiven van hun bloemen: er moet altijd iets in bloei staan.