Wester-Amstel

Jazz op Wester-Amstel | Alexander Beets | 7 april

Wervelend spel van de tenorsaxofonist: swing & ballads

Alexander Beets is een geweldige, energieke tenorsaxofonist die songs uit de Great American Songbook speelt. Zijn spel is enorm wervelend, zijn bijnaam is niet voor niets The Hurricane! Zondag 7 april aanstaande treedt hij voor u op. Mis dit concert niet.

Geweldige evergreens
Alexander Beets wordt omschreven als een traditionele swing-saxofonist die fantastische vertolkingen van evergreens uit de Great American Songbook speelt. Een verzamelnaam voor talloze jazz & easy listening composities van grote namen als Cole Porter, George Gershwin, Leonard Bernstein, Oscar Hammerstein en vele anderen.

Wie kent ze nog: de Beets Brothers
Het is de eerste keer dat we een tenorsaxofonist ontvangen op Wester-Amstel. Alexander werd in zijn jonge jaren ontdekt als een van de muzikanten van de Beets Brothers. Drie jonge broers die zowel nationaal als internationaal faam verwierven met hun jazzvertolkingen op piano (Peter), bass (Marius) en saxofoon (Alexander).

Over de broers is enkele jaren geleden ook een zeer onderhoudende documentaire gemaakt. Deze bekijkt u hier. Met pianist Peter Beets heeft u onlangs ook al kennisgemaakt tijdens het concert van zangeres Dasha Beets, op Wester-Amstel.

Swing & Ballads
Alexander Beets zal voor u een onvergetelijk programma verzorgen in jazz, met swing en ballads. Een prachtige cocktail van contemporary tenor jazz.

Kom met ons genieten van zijn intieme concert op ons historisch buitenverblijf Wester-Amstel. Deze kleinschalige, persoonlijke concerten die wij al sinds anderhalf jaar organiseren, worden mede mogelijk gemaakt door BiMpro, de beroepsvereniging voor improviserend musici.

Lees hier meer over Alexander Beets. Beluister zijn prachtige werk hier. Bekijk hier fijne video opnamen met Alexander Beets.

Datum

apr 07 2024
Expired!

Tijd

3:00 pm

Locatie

Wester Amstel
Amsteldijk Noord 55 1183TE Amstelveen

Geef een reactie