Wester-Amstel

Agenda

Rondleidingen
Open Monumentendag
12 september 12:00/13:00/14:00

Zondag is het weer Open Monumentendag!

 

Onze vrijwilligers van de Vrienden van Wester-Amstel
organiseren een drietal rondleidingen door tuinen, park en de omgeving van het huis. U wordt vergast op verhalen over verleden, heden en toekomst van onze monumentale buitenplaats.

 

De rondleidingen starten om 12:00, 13:00 en 14:00 en duren circa 45 minuten. Per rondleiding kunnen maximaal 15 deelnemers mee doen. Gratis kaartjes kunnen worden gereserveerd via Billetto.nl. U kunt daarvoor onderstaande links gebruiken. U kunt ook naar www.billetto.nl gaan en daar zoekterm ‘wester-amstel’ invullen.

 

Jazz at Wester-Amstel

4 september 15:00 Fleurine

Wester-Amstel biedt het komend seizoen iedere eerste zondag van de maand het podium aan gerenommeerde en opkomende jazz-musici. Wij starten met vier vocalisten, ieder met een eigen, kenmerkend repertoire.

 

Op 4 september start deze reeks met een optreden van Fleurine. Zij is zangeres, componiste, tekstschrijfster en autoriteit op het gebied van Braziliaanse muziek enbegint haar nieuwe concert-serie ‘Vocal JaZZ’ met een kick-off op Wester-Amstel. Deze maand volgen dan optredens in onder andere de Birdland Jazz Club in New York en op het JazzFestival in Monterrey. Elsevier Magazine schreef over haar: “Fleurine bezit een stemgeluid dat klinkt alsof een engel bezit heeft genomen van de huiskamer”. En Trouw: “Diepgang, gevoel en techniek zijn allen overvloedig aanwezig bij Fleurine”. De in Nederland geboren, in Portugal opgegroeide polyglot, die de afgelopen 20 jaar in de VS woonde, werd de eerste zangeres die de teksten van de legendarische Chico Buarque in het Engels mocht vertalen voor haar betoverende Sunnyside release San Francisco uit 2008. Haar album ‘Brazilian Dream’ werd in 2019 genomineerd voor een Edison. Deze wereldberoemde artieste is ook nog eens buurvrouw van Wester-Amstel. U kunt meer over haar lezen op haar website www.fleurine.com.

 

Kaarten kosten 15 euro per stuk. Onze Vrienden betalen een gereduceerd tarief van 12.50 euro. Kaarverkoop vindt uitsluitend plaats via www.billetto.nl. U vult bij de zoekterm ‘Wester-Amstel’ in. U kunt ook de directe link hieronder gebruiken.

The cover of Gerrit van Oosterom's book.
Boekpresentatie en lezing ‘Boeren op de Buitenplaats’ door Gerrit van Oosterom | Vrijdag 17 juni | 20:00 – 21:30

Gerrit van Oosterom presenteert op 17 juni het eerste exemplaar van zijn boek ‘Boeren op de buitenplaats: De relatie tussen de landbouw en buitenleven in het Amstellands Arcadië (1640 – 1840)’.

In de zeventiende en achttiende eeuw waren pachtboerderijen een vast onderdeel van de vele buitenplaatsen rond Amsterdam. Waarom was dat en welke rol speelden die boerderijen en de pachtboeren die er woonden in het buitenleven van de Amsterdamse elite?

In Boeren op de buitenplaats wordt deze onbekende agrarische geschiedenis van de Hollandse buitenplaats voor het eerst gereconstrueerd en verklaard.

Wester-Amstel krijgt de nodige aandacht. Zij vormt dan ook het ideale decor voor deze lezing van over dit onbekende onderdeel van het Amsterdamse buitenleven. Gerrit Van Oosterom is landschapsarchitect en landschapshistoricus. Hij promoveert op 9 juni aan de Rijksuniversiteit Groningen op dit onderzoek. Hij is gefascineerd door fenomenen die zich in de marge van de buitenplaatscultuur manifesteren en onderzoekt buitenplaats landschappen op regionale schaal.

Kaarten kosten €5; Vrienden van Wester-Amstel betalen €2,50. Ze zijn verkrijgbaar via onderstaande link.

Toekenning vindt plaats op volgorde van aanmelding. De parkzaal opent om 19:30. De lezing start om 20:00 en duurt tot 21:30. Na de lezing is er gelegenheid tot napraten en een kleine borrel.